Blogg

Några tidiga statistminnen


Allmänt, 2018-10-16 13:15

Livvakterna (2001)

I en annons i Bohusläningen såg jag att de sökte statister. Jag förstod att det var en uppföljare till “Noll tolerans”. Jag blev fotograferad, lämnade uppgifter och hamnade i Sonets register. Senare ringde statistansvarige Mikael Kyrklund och frågade om jag var “sugen på att vara lik”. Sju på morgonen var jag på Film i Väst för att bli klädd. Vi som skulle vara med fick åka ut till en stuga. Man fick en känsla av att åka till en avrättning tidigt på morgonen till ett okänt ställe. De andra som var med var två som skulle vara mina kollegor det vill säga stand-in för ett medborgargarde. Jag var stand-in för en som hette Hulth (skämtade om att han hette “döderhultaren”). De andra killarna som var där spelade våra “mördare” och de hade skådespelat på teaterar i USA och hoppades på bra roller. Det var en intressant inblick med second-unit precis som en cirkus där inspelningsteamen var på olika ställen. Filmarbetarna hade rapporter om vädret som var viktigt.


Sminkningen var mindre trevlig. Jag fick kallt teaterblod hällt på mig som rann in i örat. I scenen skulle vi ligga ihopträngda på ett golv, vilket var obekvämt. Ja, göra film är ingen glamour.

En tyghund lades till oss som skulle föreställa medborgargardets hund. Inte bara hunden kändes som fusk.

Skådespelaren jag var stand-in för hade mindre hår än jag vilket var märkligt då mitt huvud skulle synas. Scenen i filmen är väldigt kort och den visar en skjutdörr som dras upp visandes de döda medborgargardet.

Det enda som var lite problem med var strömförsörjningen men det var ingen större väntan.

 

När vi var klara fick vi kuvert med arvodena. En av oss fick ett tomt kuvert och påpekade detta. Han gjorde det under en tagning och regissören Anders Nilsson ropade argt att vi skulle vara tysta.

Vid andra inspelningstillfället för mig skulle vi vara i Grästorp. Banken fungerade som en restaurang. Här var det mycket väntan då olika scener spelades in. Jacob Eklund sågs åka runt i en bil med Samuel Fröler. Av några kvinnliga åskådare märktes det att Fröler var populär, efter Skärgårdsdoktorn på TV.

Det vi skulle göra vara att åka i en bil, och vår placering i bilen skulle matcha skådespelarna i filmen. Vi fick inte ha våra personliga tillhörigheter som plånböcker.

Noggrannheten i sammanhanget verkade det konstigt särskilt med tanke på tunnhårigheten på skådespelaren jag var stand-in för. Det var även viktigt att inte hamna med i kameran när man stod och väntande. Efter vi var klara vara Kyrklund måna om att vi inte skulle vänta mer i onödan och köra oss därifrån.

 

Den osynlige (2002)

 

Platsen för inspelning var ett skogsområde som ligger vid sjukhuset NÄL. Det var många på plats då scenen var en skallgång, efter filmens huvudperson (Gustaf Skarsgård). En pinsam sak inträffade mig. Jag råkade låsa in bilnycklarna i bilen. Då det fanns poliser undrade jag om de kunde hjälpa mig men det var inga riktiga poliser. Några filmarbetare fick hjälpa mig.
Scenen skulle filmas med en kameraåkning där vi i skallgången befann oss på en plats.

Här var det en del väntan med en scen med många inblandade. Vi i skallgång skulle röra oss framåt och Li Brådhe (mamman) skulle komma med en bil. Väntan berodde bland annat på att det var molnigt. Sen kommer det där med med flera statistansvariga som ger en olika instruktioner. De statister jag pratade med nämnde inspelningar som de tidigare varit på. På inspelningar får man lite ledtrådar om vad som har filmats tidigare och var. Då

“Den osynlige” byggde på en roman av Mats Wahl kunde jag själv läsa om vad jag var med i för att få ett sammanhang.


Ins Leben zurück (2003) - Tysk TV-film

Tyskarna är väldigt förtjusta i Sverige med dess natur. Att filma i Sverige är då ganska naturligt. Arbetstiteln var “Schattenlinie” och gjordes för tysk tv. Inspelningen var ganska nära, nämligen färjeläget Finsbo-Skår. Mest var bilen jag körde viktigt och skulle komma in i bild när huvudpersonerna pratade i en scen. Det blev en del bakande och framkörande för att komma in precis i bild. En del avstängningar blev det för körfält och filmteamet hade bokat en av gullmarsfärjorna. Lunchen var en trailer och det var lite häftigt att äta på samma ställe som Ulrich Thomsen, som var huvudrollsinnehavare.
Andra scenen var på färjan ute på sjön. Det var mindre roligt att sitta och vänta i bilen tyst under tagningarna utan att kunna gå ut. Man fick lite känslan av tysta terrorister som hade kapat färjan. Filmteamet var på andra sidan av färjan. En frigolitbit som teamet använde blåste iväg som var mest dramatiskt. Vid filminspelningar blir det ibland klagomål från de som berörs av detta. Kioskhandlaren klagade på förlorade kunder, trots att det var mer folk.

 

 Visa kommentarer (0)På sistone


Allmänt, 2018-10-10 11:56

BONJOUR MES AMiS - Rickard med CK här:


Jag har på sistone inte uppdaterat bloggen så ofta, hade väl inte så mycket märkvärdigt att dela med mig av helt enkelt /B-/

Nåja, ...nu när jag är här så kan jag medge vad jag gjort sen sist. Senaste uppdateringen var väl i LÖRDAGS (6okt), strax innan jag åkte på mina kusinbarn (asså min kusins tvillingar) LUDDE & EMiLiAs 5-års kalas. Och eh... ja, det blev förstås ett trevligt kalas, roligt & ofattbart att de REDAN har fyllt 1 HALVT decenium x-D

Dagen efter(7okt) åkte jag på en vanlig tågutflykt & jobbade med redigering & skrivande framför dator på tåget som jag brukar göra. I måndags(8okt) hade jag 1 MANUSMÖTE med Daniel & TomaszUnCUT om min serie SKiTSAMMA, hur jag duktig de sa att jag blivit på att skriva manus, så det var också roligt. & igår(9) hade Xenter ÖPPET HUS om olika utbildningar inom teknik, media & sånt, besökarna fick en guidad tur & jag träffade bl a en av de från BASUN som tidigare var inne på.

Ja,... då vet ni vad jag gjort de senaste dagarna. & NU tänkte jag göra hemgjorda köttbullar till lunch ;-P


AU REVOiR X-()Visa kommentarer (0)Pippi i Los Cristianos


Allmänt, 2018-10-08 15:21

I februari händer det mycket i Los Cristianos, Teneriffa. Jag vistas där ganska mycket och har lärt känna många människor genom åren. Nu var det en man som arbetar inom underhållningsbranchen och hans fru som jag är god vän med som bjöd mig på hans 50 årsdag. De arrangerade detta så att alla skulle komma utklädda till på något skojigt sätt. I samma veva hölls den årliga karnevalen md temat fantasi. Man fick alltså klä ut sig som man ville. Jag valde att bli Pippi långstrump. Det är en svensk liten tjej som de flesta könner till även internationellt. Eftersom jag även varit på svenska skolan och arbetat som skolsköterska, elevassistent, danslärarare och satt upp barnföreställningar på förskolan så passade jag på att hälsa på dem också i samma utstyrsel närde hade sitt egna karvevalfirande. Det var väldigt kul att promenera runt på gatorna med guldpengar av choklad att dela ut till barnen och låta mig fotograferas med barn som gillat Pippi.
Visa kommentarer (0)Hur det gick på Grönan


Allmänt, 2018-10-06 11:53

BONJOUR MES AMiS - Rickard med CK här:


Sist vi talades vid var i torsdags då jag skulle på Monster-audition till Gröna Lunds Halloween, trots att jag da'n innan fick besked att jag inte fick jobbet pga "HÅRD KONKURRENS" & jag tänkte testa denna audition iFall den bara gällde de andra monstren i bakgrunden istället för bara tal-rollerna, men det visade att beskedet gällde ALLA tjänster på Halloween-eventet. Så jag fick gå hem, eftersom en av de kände igen mig sen "callbacken" för 2 veckor sen B-l åAndraSidan blev det ändå 1 bra merit att jag kom så långt in i rekryteringsprocessen, bättre lycka nästa år.

B-( Jag måste nog ändå inse att jag med min OTillRÄCKLiGA ARBETSLiVSERFARENHET inte hade klarat den här "HÅRDA konkurrensen" det stod om i beskedet )B-L Yrkeslivet innehåller "konkurrens" & jag HAR svårt att båda hantera & acceptera den...ÄnSåLänge.

Jag nästan MÅSTE f%n söka till Scenskola för att jag överhuvudtaget ska kunna gå tillväga som lyckad skådis )x-< De roller som är lättast för mig att få är i mina egna sketcher, så jag skulle kunna bli framgångsrik inom sketch-humor (B-/ På tal om det så vill jag passa på att medge att jag iMorse har börjat filma nästa SKiTSAMMA-sketch; "Kaffe challenge" (8-) Jag lovar att det säkert kommer bli den ROLiGASTE SKiTSAMMA-sketchen hittills, men mer om den sen.


AU REVOiR X-()

 Visa kommentarer (0)"HAKAR" förstör allt


Allmänt, 2018-10-04 14:07

BONJOUR MES AMiS - Rickard med CK här:


Igår orkade jag bara inte uppdatera bloggen & jag ska förklara varför. Som jag skrev i tidigare inlägg var jag på "callback" på Gröna Lund "17sep" för att provspela som Onda Väsen för deras Halloween-event(Hade sökt via Arbetsförmedlingen)

Sen dess skulle jag vänta på besked, & iGår (3okt) fick jag äntligen beskedet på mejl. Men till min ENORMA besvikelse stod att jag iNTE kom vidare...pga att det finns (som det stod i mejlet) "HÅRD KONKURRENS" <8-O

Jag läste upp det tråkiga mejlet för mina föräldrar iGårKväll & gjorde mitt bästa för att framstå som 1 värdig förlorare, men sen när jag skulle duscha gick det inte längre & jag BRÖT iHOP. Jag vart FÖRKROSSAD & låg på golvet i badrummet & grät tills jag efter en stund gick ut & erkände för de att detta besked faktiskt TOG KÅL på mig & mina förhoppningar <:,(

Det var så in i HELSICKE orättvist, för jag VET att jag är suverän på att va' läskig, göra ViDRiGA grimaser & lustiga kroppsspråk. Personalen verkade gilla mig där & jobbet hade passat mig som HANDEN i HANDSKEN. Men det fanns ändå 1 liiiiten "HAKE", för det finns alltid 1 "HAKE" som förstör ALLTiHOP. & nu vill jag bara få ur det här: "HAKAR" finns i ALLA former & kan vara allt från SLUMPMÄSSiGA HÄNDELSER till LEVANDE INDIVIDER & i det här fallet var det just "HÅRD konkurrens" som var "HAKEN" till att jag inte fick jobbet, trots att jag kommit så långt in i rekryteringsprocessen ):,-(

Såna här "HAKAR" är bara ynkliga smådetaljer som trots sin minimala betydelse får ALL makt & pajar allting BARA för att de finns till ):-< "Orättvist", men man ska inte låta "HAKAR" STYRA ens liv. Jag vill bli skådis, & jag SKA komma in i underhållnings-branschen på nå't sätt & jag VÄGRAR låta ynkliga SMÅ-DETALJER putta mig bakåt )B-7

Tänk på det Ni OCKSÅ som har stora mål i livet; trots att det finns 1 "HAKE" som hindrar er, låt de iNTE ställa sig i vägen, för "HAKAR" förtjänar iNGEN uppmärksamhet!)x-< D-B( & jag ber om URSÄKT till er som kanske tar illa upp för det jag skriver här. Det är bara det att när jag blir väldigt besviken får jag ofta svårt att kontrollera mina känslor, jag törstar efter upprättelse & vill ba' få ut ALL SKiT inom mig. Jag erkänner att jag ibland är LÄTTSTÖTT, men åAndraSidan kan det nog va' en fördel att kunna överreagera om man ska bli skådis /-B/

Nåja, efter regn kommer SOLSKEN. iDag är det iAllaFall öppen audition på Grönan kl4, för Onda Väsen till Halloween. När jag sökte via Arbetsförmedlingen så gällde de specifika tal-rollerna i spökhusen. Dagens öppna audition är nog för alla vanliga zombies, clowner & monster som bara ska krylla runt i spöhusen & skrämma förbi-passerande. Så dit ska jag idag & håll tummarna för att åtminstone DET lyckas. Så önska mig "BRUTET BEN" ;-)


AU REVOiR x-()Visa kommentarer (0)Att bli YOUTUBER är inget för mig


Allmänt, 2018-10-01 16:13

BONJOUR MES AMiS - Rickard med CK här:


YOUTUBE är typ den populäraste medie-plattformen i SåGottSom "hela världen" & idag kan vem som helst göra ett youtube-konto & göra offentliga videor, & såna personer...finns det gott om idag. De flesta barn & ungdomar har youtube-kanaler, vissa skaffar youtube-konton enbart för att kunna prenumerera, lajka & kommentera andra klipp...(inget fel med det ;-)

Vissa gör youtube-klipp för nöjeskull, andra kanske gör det för att passa in eller bli känd & följa trenderna...tja, olika anledningar finns det.

Men jag tror den största anledningen att många barn idag gör egna youtube-kanaler är för att själva försöka bli en del av de stora kända youtube-kreatörerna; Therese Lindgren, PewDiePie, ijustwanttobecool etc etc, ni hajar va? Men missförstå mig inte; om vissa ungar PÅ RiKTiGT verkligen vill bli youtubers så önskar jag dem "Lycka till" ;-) Många barn drömmer säkert om att bli stora "youtube-influencers" precis som Bianca Ingrosso eller Jocke&Jonna bl a:...

Även jag har en youtube-kanal, MEN...jag är iNTE en sån här naiv youtube-nörd som försöker hoppa på det här "youtube-tåget" (inget illa menat/;-/ Förut på min kanal "RiCKARD med CK" videobloggade jag ibland (som en del unga idag gör, kanske för att passa in & synas eller bara för skojskull). Men jag har på sistone insett att bli videobloggare/influencer iNTE står på min lista, så jag har bestämt mig för att SLÄPPA vloggandet & bara göra fiktiva sketcher på kanalen, för att... jag vill egentligen bli skådis, jag brinner för att gestalta roliga figurer & underhålla folk & iNTE att vlogga om min vardag (som många gärna gör), jag vill inte läcka ut vardagsliv. Jag har inte behovet att tjäna pengar på min kanal.

Enda anledningen till att jag på fritiden håller på med youtube ÖVERHUVUDTAGET är för att det är det bästa sättet att visa upp min talang offentligt. Jag älskar att skapa figurer & gjorde därför webbserien SKiTSAMMA med mina figurer Gurra & Crippe. Jag strävar inte efter att passa in, utan STiCKA UT & göra mitt eget, & det behöver iNTE vara trendigt /;-)

Jag tror det var allt jag ville dela med mig av, än så länge. Så till nästa gång...


...AU REVOiR x-()Visa kommentarer (0)Funderar på stand-up


Allmänt, 2018-09-29 23:12

BONSOiR MES AMiS - Rickard med CK här:


Ursäkta att dagens bloggen blev lite väl sen. Men NU är jag här & jag ska gå rakt på sak:

Eftersom jag vill bli skådespelare med karaktär, så behöver ju jag vara lite..."KOMPLEX" liksom. Så jag har de senaste dagarna funderar på att även pröva på "STAND-UP", asså "STÅUPPKOMiK" /;-p ;-D Det vore nog inte så dumt, det skulle kanske passa mig utmärkt, så länge jag hittar min egen grej. Alla ståuppkomiker har ju sitt EGNA lilla EXTRA, sina egen TOUCHER, sina egna... TEMAN, ni fattar va ;-/

Till er som kanske tvivlar på mig: Jag vet att det är svårt att flörta publiken med STAND-UP, men jag tror det kan flyta på j#%ligt bra om man bara är sig själv & vågar överdriva, precis som inom skådespeleri. Precis som mitt nuvarande medlemskap här på statist.se så får jag börja smått & utveckla mig framåt 1 - steg - i - taget (B-/

Eftersom jag innerst inne vill bli "RÖSTskådespelare", så borde nog STAND-UP passa mig bra, eftersom en ståuppkomikers uppgift är att framföra långvarande & ofta snabbpratande monologer på scen, M i RAjT /;-) De pratar högt, inlevelse & medför därför även teater. Oftast kan man berätta jobbiga historier man varit med om & därför göra nåt roligt av t ex en motgång om ni förstår vad jag menar, & med tanke på att jag är faktiskt är ganska lättstött så skulle jag kunna använda mig av det. Givetvis har jag inte bråttom, jag är bara 19 & har hela livet framför, men kommentera gärna om ni tycker jag borde testa "STAND-UP" i sinom tid. Jag borde nog gå på en stand-up-kurs kanske...

AU REVOiR x-()


"PS": Jag vill även passa på & dela med mig av 1 youtube-klipp jag sett av youtubern "Carl Fredrik Alexander Rask" som börjar med att berätta 1 rätt allvarlig historia som samtidigt var så rolig att den hade passat bra i ett stand-up-nummer OM han hade varit ståuppkomiker, men klippet heter iAllaFall "SAKER JAG STÖR MiG PÅ #2! FARSAN DOG!" https://www.youtube.com/watch?v=VZ0DwKhFPtMVisa kommentarer (0)Rekryteringsmässan


Allmänt, 2018-09-27 16:06

BONJOUR MES AMiS - Rickard med CK här:


Jag kom precis hem från Rekryteringsmässan Jobbcenter i Tumba. & det ...gick som en dans, precis som på en vanlig sån här mässa gick jag runt till de olika borden & diskarna som fanns på båda våningarna. Jag blev först mottagen av Johan & Fetiye som jobbar där & som jag lärt känna på sistone, innan jag började gå runt & mingla & söka de olika jobben som jag var säker på skulle passa mig. Jag började med TRAFiKVERKET som jag... faktiskt inte tror passar mig bäst /:-p

(Ursäkta att bilden är vinklad åt fel håll) ... iAllaFall: Jag minns inte i vilken ordning jag sökte alla jobb, men jag vet att jag sökte bl a: BILDApersonmäklarna, Svenska Bemanningspoolen, Tvättjänst, Scania(som jag är lite tveksam för) & det som verkade mest intressant: "Espresso House" som t o m hade iPads på sin disk där man på plats kunde skriva in sig hos dem & där igenom söka. Jag presenterade mig för informatören där (Jonna, minns jag att hon hette) & förklarade att jag var mest intresserad av att jobba hos DEM som... "smörgåsdekoratör" främst av allt, jag brukar ju göra en "SPECiÁL-macka" med särskilda pålägg, bacon & skinka bl a. Så det är nog DET jobbet som passar mig mest av de som fanns där.

Väldigt kort efteråt fick jag ett mejl på telefon att jag redan har kommit vidare till nästa steg i rekryteringsprocessen för Espresso House, så det skulle inte förvåna mig om jag får jobbet ;-) Men iAllaFall, där på mässan stötte jag på min gamla vän Elvira som var där med sin kompis för att söka de olika jobben, så vi minglade då & då & gjorde sällskap påväg tillbaka tillbaka tåget mot Tullinge där vi båda bor.

Det var nog allt för idag, så vi... hörs i nästa inlägg.


AU REVOiR x-()Visa kommentarer (0)Ett "riktigt" yrke


Allmänt, 2018-09-25 19:16

BONSOiR MES AMiS - Rickard med CK här:


Ursäkta att jag hoppade över gårdagens inlägg (mån 24/9).

Orsaken till att jag inte uppdatera' bloggen igår var för att jag precis kommit hem från mitt STÖRSTA film-jobb hittills (nog om det tills vidare) & jag var såååå slut att jag ...ba' inte orka' blogga igår, ...men NU är jag här.

& idag hände det lite grejer; Trots att jag har blivit j%#li't aktiv som statist i stora film-produktioner så behöver jag ändå skaffa ett "riktigt" yrke så jag får en vettig inkomst, så därför gick jag förra månaden till BASUNJobbcenter i Tumba. & idag jag var ditbjuden tillsammans med andra jobbsökande ungdomar för att få stöd att skriva CV:n & PB:n inför Rekryteringsmässan som kommer hålla till där nu på Jobbcenter på torsdag x-D

&...ja, det gick bra. Först fick vi presentera oss för arbetsförmedlarna som höll i mötet innan vi delades upp i de som behövde antingen förbättra sitt CV eller PB (personligt brev). Jag hade med mig mitt CV i flera pappers-exemplar som jag länge haft, men jag kände att jag behövde förbättra & uppdatera det eftersom skaffat flera meriter sen jag senast skrev det. Så jag fick tid att jobba lite på det tills vi skulle samlas i mötesrummet igen 15:00. Då blev informerade av Roberta (som jobbar där på BASUN) om alla aktiva jobb som kan passa &... ja, vet inte vad jag mer kan säga..., det gick bra för de flesta av oss..., arbetsförmedlarna var trevliga... & imorgon(26sep) är vi välkomna igen för att fortsätta med de här grejerna inför torsdagen. Imorrn ska jag dit igen för att fortsätta med mitt PB(personliga brev) B-)

Även om jag behöver ett "riktigt" jobb, så ska jag ABSOLUT fortsätta sträva efter mitt livsmål...att bli röstskådespelare. TÄNK PÅ DET: Trots att du behöver ett "riktigt" yrke ska du ALDRiG sluta drömma, utan FORTSÄTT sträva för det ditt hjärta brinner mest för. Glöm ALDRiG det, mon ami ;-) & glöm inte heller BASUNs Rekryteringsmässa på torsdag för er som är intresserade ;-) ;-)


AU REVOiR & BONNUiT ALLiHOP X-()

 Visa kommentarer (0)2 olika roller i "TED"


Allmänt, 2018-09-22 13:12

BONJOUR MES AMiS - Rickard med CK här:


Idag tänkte jag berätta om min första statistroll i en riktig svensk STORfilm. & vilken som helst, utan "TED ...för kärlekens skull". Asså biofilmen om vår älskade artist Ted Gärdestads biografi.

Det var mitt i sommaren förra året (2017), jag var på biblioteket i Söderhallarna & skrev manus då jag fick 1 telefonsamtal från StellaNova Film som fråga' om jag ville medverka som statist i nya Ted Gärdestad-filmen. Det var FÖRSTA gången nån började med att fråga om jag vill medverka i film utan att jag själv behövde ansöka, så jag tackade JA.

Jag minns inte exakt vilket datum, men det var iAllaFall 1 halvdags-inspelning & da'n började med att farsan skjutsade mig till Frihamnen där vi statister skulle få 80tals-kläder & fylla i avtal innan vi klev på 1 stor buss som tog oss till T-Centralen där vi skulle filma dagens scen som utspelar sig på 80-talet, när Ted Gärdestad kommer hem från Oregon & återförenas med sin familj. Vi statister hade själv klart i uppgift att agera tågresenärer som skulle gå av ett inkommande fjärrtåg med Adam Pålsson som spelade Ted, jag fick faktiskt spela "2" resenärer (2 olika roller), förmodligen för att de behövde mer folk i bakgrunden ;-p  ;-P

Det gick som på räls (bokstavligt talat, haha ;-D), sen gick vi statister längs plattformen tillbaka till bussen som körde oss tillbaks till Frihamnen, där vi bytte om till våra vanliga kläder innan vi fick gå hem. Jag gick faktiskt från Frihamnen, genom Gärdet hela vägen till Stadions tunnelbana som jag tog mot Mariatorget där jag sen bytte till Stockholm Södras pendeltåg hemåt, sen jag kom hem satte jag mig i soffan & efter en stund SOMNADE jag x-o Zz Zz Zz Zz

Trots att det var 1 pytteliten scen under 1 halvdags-inspelning var jag helt slut. Även när jag sedan vaknade var jag helt ViRRiG av trötthet, men det var som sagt för över 1 år sen & jag var inte lika ..."filmjobb-van" då som jag är nu. Nu idag så blir jag inte längre lika trött efter långa inspelningsdagar. Man vänjer sig med tiden ;-)


AU REVOiR X-()Visa kommentarer (0)Sida
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Nästa »
Visar sida: 0 av 203
Totalt antal inlägg: 2029

BlogginfoSkriv gärna i vår blogg. Det är inte tillåtet att hänvisa till en egen blogg. Bloggen ska handla om film, tv, statistjobb, teater, modell, event, inspelningar, casting, publikjobb etc. Vill du skriva om din semester, barn och privata upplevelser så får du hitta ett annat forum.


SökSök i Sök »


Populäraste bloggarna

Några tidiga statistminnen Fredrik N.
Pippi i Los Cristianos Nina
På sistone Rickard
Hur det gick på Grönan Rickard
"HAKAR" förstör allt Rickard
Att bli YOUTUBER är inget för mig Rickard
Funderar på stand-up Rickard
Rekryteringsmässan Rickard
Ett "riktigt" yrke Rickard
2 olika roller i "TED" Rickard


Mest lästa senaste veckan

Några tidiga statistminnen Fredrik N.


Mest lästa senaste månaden

Slarvat bort laddar'n ...igen Rickard
2 olika roller i "TED" Rickard
Ett "riktigt" yrke Rickard
Rekryteringsmässan Rickard
Funderar på stand-up Rickard
Att bli YOUTUBER är inget för mig Rickard
Hur det gick på Grönan Rickard
"HAKAR" förstör allt Rickard
Pippi i Los Cristianos Nina
På sistone Rickard